Mikor kezdd el a kreatív élmények felfedezését a gyermekeddel?

Erre nincsen egészen pontos időpont meghatározás, de mi azt szoktuk mondani, hogy onnantól érdemes, amikor a gyermeked már érdeklődést mutat a nyomhagyásra.

Mire gondolunk?

Az első ilyen élmények általában az étkezéshez kötődnek, pl. a gyermek szétkeni a céklapürét vagy a borsófőzeléket az etetőszék tálcáján és érdeklődve figyeli, hogy „mi sül ki belőle”.

Ilyenkor kiemelten fontos, hogy hagyjuk a gyermeket felfedezni, kézzel az ételbe nyúlni, megtapintani a különböző állagokat.

Az a legjobb, ha egyszerre több állaggal, színnel és hőmérséklettel is megismerkedhet az étkezés során.

Az első alkotós élmények általában ezekből az első étkezős megtapasztalásokból bontakoznak ki.

Mivel kezdjek?

A natúr céklapüré például kiváló festék alapanyag, akárcsak a vegán, növényi ételszínezékkel vagy fűszerekkel, gyümölcslevekkel, cékla- vagy spenótporral megszínezett, sűrű, natúr joghurt.

Amikor a gyermek már magabiztosan és rutinosan ismerkedik a nyomhagyás művészetével, akkor beszerezhetjük számára az első alkotós eszközöket- és alapanyagokat is.

Például korának megfelelő festéket, gyurmát, ragasztót.

Hogy ezek pontosan milyenek és mire figyeljünk a választásnál, arra hamarosan kitérünk a blogunkban.

Két platformunk is van, ahol ezt meg tudjuk támogatni!

MASZATKLUB

Ez a mi online alkotó- és élményközpontunk kisgyermekes anyáknak, amelyről itt tudhatsz meg többet.

MASZATBOLT

Ő pedig a mi finommotorika- és érzékelésfókuszú webboltunk, ahol minden minőségi eszközt, alapanyagot megtalálsz az otthoni közös alkotáshoz.

Többet szeretnél kapni abból, amit itt olvastál?

Akkor lépj be az ingyenes MaszatKlub előtér csoportunkba, ahol folyamatosan osztunk meg majd értékes tartalmakat veled!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

A honlapunkon cookie-kat használunk.

A weboldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény növelése és statisztikai célokból. A weboldal által használt cookie-k személyes adatgyűjtéséhez hozzájárulok.