Színező és gyurmázólapok

Németh-Varga Zsófia

Folytassuk az előző cikk mentén. Ebben az írásban arról lesz szó, hogy ha kész a gyurma, akkor mit kezdhettek vele! 🙂

Már számos áruházban lehet kapni szilikon sütőlapot, ami nagyon klassz lehet gyurmázáshoz is. Nem tapad hozzá, jól gyúrható rajta, és ha végeztünk, egyszerűen lemosható. Ha viszont a gyermeked hamar megunja a céltalan gyurkálást, akkor a sajátfejlesztésű, színes, többször felhasználható és praktikus gyurmázó- és színezőlapokat javasoljuk. Ezeknek a lapoknak a célja a figyelemfejlesztés, különböző technikák (hengerítés, gömbölyítés, lapítás, sodrás) elsajátítása és gyakorlása játékos formában.

A gyurmázólapokról bővebben:

A gyurmázólap egy strapabíró laminált, színes „alátét”. A gyurma nem tapad hozzá, és így többször felhasználható. Amikor meguntátok a gyurmázást, egyszerűen leszeditek róla a gyurmát, és letörlitek egy vizes szivaccsal. Ezután bármikor, amikor a gyermekednek kedve támad, újra elővehetitek. A lapok használata segíti a gyermek kreativitásának, formaérzékelésének, színérzékelésének, logikai képességeinek és nem utolsó sorban finom kézmozgásainak a fejlesztését.

Célszerű először egyszerűbb formák elsajátításával kezdened: pl.: napocska, csiga, kígyó… aztán jöhetnek a bonyolultabb formák. És van még egy nagy előnye a gyurmázólapoknak… Az, hogy rengeteget tudsz mesélni közben a gyermekednek például a karácsonyról vagy éppen a munkagépekről. 🙂

Az ONLINE MaszatKlub gyurmázó- és színezőlapjai segítenek neked

Azért találtuk ki ezt a sokoldalú eszközt, mert úgy láttuk, hogy az anyák sokszor nehéz helyzetben vannak, amikor a gyurmázásról van szó. Nem igazán tudják, hogy miként lehetne színesíteni a gyurmával töltött perceket. A letöltött gyurmázólapokkal (ha még nem tetted, kattints ide értük) belekóstolhattok ebbe az izgalmas alkotós világba. 🙂 Jó szórakozást hozzájuk!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük